Hoppa tandem

Ett tandemhopp är en möjlighet att få prova på vad fallskärmshoppning är. Passageraren behöver inte ha någon erfarenhet av fallskärmshoppning, utan en mycket erfaren tandeminstruktör genomför hoppet tillsammans med dig. Hela upplevelsen tar ungefär 1-1,5 timme från din bokade tid. Priser finns längst ned på sidan.

Just nu är tandembokningen öppen till och med v30. Senare datum kommer att öppnas i juni.
 

 

Tandem ovan molnenTandemhopp ovanför molnen
 

Innan hoppet

Hoppet börjar med att passageraren får en instruktion på ca 30 minuter. Under denna tid tas även utrustningen på. Passageraren har en sele, som i flygplanet kopplas till tandeminstruktörens fallskärm med kraftiga krokar (de klarar mer än ett tons belastning!). Sedan flyger man upp till 3000-4000 meters höjd, en tur som tar ca 25 minuter.
 

Själva hoppet

Väl där så öppnas dörren på planet och man hoppar ut. Tandemparet faller med en hastighet av ca 200 km/h ned till 1500 meter, vilket tar ca 35-45 sekunder. Sedan fäller tandempiloten ut huvudfallskärmen och ni landar under denna 5-10 minuter senare. Fallskärmen man använder är mer än dubbelt så stor som en vanlig sportfallskärm för att man skall landa mjukt och säkert. Exempel på ett filmat tandemhopp.
 

Vilka kan hoppa tandem?

De allra flesta människor kan hoppa tandem. Det räcker med att du är allmänt frisk. Vid betänkligheter rekommenderas att du kontaktar din behandlande läkare. Du måste vara 12 år eller äldre, minst 140 cm och max 200 cm lång, och väga max 100 kg. Personer under 18 år skall ha målsman närvarande. Om du är 70 år eller äldre så är en läkarundersökning obligatorisk. Ladda hem blankett här.
 

Var och när hoppar vi tandem?

Feringe flyplats - Hoppsäsongen sträcker sig från maj till och med september på vårt hemmafält där vi hoppar i princip varje helg. 
Borglanda flygfält på Öland - Varje år under vecka 28 gästar vi Borglanda flygfält på Öland

 

TandemexitUthoppet från vår Airvan kittlar i magen.
 
Tandem i frifallFrifallet är underbart!
 

Boka tandemhopp

Boka tid för ditt livs upplevelse via hemsidan: Boka tandemhopp.
Det går även att boka via telefon på nummer 0736–90 48 37. OBS! Telefontiden är begränsad till vissa kvällar och helger då vi hoppar. Telefonen är avstängd under vintern. Svarar ingen så skicka ett textmeddelande så ringer vi upp dig senare.
Du kan med fördel e-posta frågor rörande tandemhoppning till tandem@frifall.nu.
 

Köp presentkort

Ett tandemhopp i Smålands Fallskärmsklubb är en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om. Du kan också köpa presentkort och ge bort till någon lycklig, se mer här: Presentkort

Priser

Tandemhopp: 2995 kr

Tandemhopp med film och stillbilder: 4195 kr

T-shirt efter genomfört hopp: 120 kr

Betalning sker på plats med kort, swish eller presentkort.
OBS! Vi tar inte kontanter. 

 

Rabatt på kurs efter genomfört tandemhopp

Efter att du har gjort ett tandemhopp och om du vill uppleva detta igen men på egen hand,
erbjuds rabatt på utbildningen. Detta gäller 1 år efter genomfört tandemhopp.
För mer information, se Börja hoppa.

 

Mer information om tandemhoppning finns här: Vanliga frågor


 
 

Visa Mastercard
Swish